Jin Shin Jyutsu®

Jin Shin Jyutsu® wordt een Kunst genoemd. Een levenskunst. Je leert geen techniek, maar beweegt mee op basis van behoeften en mogelijkheden van dat moment. De energie gaat automatisch naar de plek die de energie het meest nodig heeft.

De kunst Jin Shin Jyutsu® (spreek uit: Jin shin Joetsoe) komt oorspronkelijk uit Japan. Na een tijd in vergetelheid te zijn geraakt, zorgt Jiro Murai begin 1900 weer voor herontdekking en verspreiding van de aloude kennis. Omdat de Kunst ooit verboden is geweest is deze versleuteld weergegeven in het boek Kojiki: Kroniek van oude zaken. De letterlijke vertaling van Jin Shin Jyutsu® is: „De kunst van de schepper door de wetende, meevoelende mens”.

Een oude legende verhaalt dat de wijzen van deze planeet ooit overlegden waar ze de grootste en kostbaarste schat van het weten zouden kunnen verbergen, om er zeker van te zijn dat hij tegen misbruik beschermd was. Eén wijze stelde voor de schat naar de top van de hoogste berg te brengen, want hij meende dat de mensen daar nooit zouden komen. Een ander bedacht dat ze de schat in de diepste diepten van de zee zouden moeten laten zakken, daar zou hij zeker beschermd zijn. Maar geen van allen was er helemaal zeker van dat de mensheid zich altijd zou laten tegenhouden door de ultieme uitdaging. Op een dag, zo dachten ze, zouden ook de hoogste berg en de diepste zee door de mensheid veroverd zijn. Toen trad een zeer oude wijze meester met een ondeugende lach in zijn ogen naar voren en opperde een nieuw idee: ‘Verstop de wijsheid in de mensen zelf’, zei hij, ‘want daar zullen ze het allerlaatst zoeken. En wie deze plaats zal vinden’, voegde de oude man er nog aan toe, ‘zal genoeg rijpheid ontwikkeld hebben om het gevonden weten te gebruiken in de geest van de liefde.’

 

Uit: Praktijkboek Jin Shin Jyutsu®: de helende kracht van uw handen. Door Ilse-Marie Fahrnow

Jin Shin Jyutsu® wordt toegepast op mensen en dieren.

Voor meer informatie:
www.jinshinjyutsu.nl
www.jinshinjyutsu.be
www.jinshinjyutsugent.be