WAT ZIJN DOG TRAINING DISCS Schijfjes van John Fisher?

John Fisher's Dog Training Discs zijn kleine ronde schijfjes die een uniek geluid maken en gedragsproblemen bij je hond kan oplossen. Snel en efficiënt. John Fisher's schijfjes zijn het resultaat van meerdere jaren praktisch onderzoek naar beheersen van het gedrag van de hond. De Dog Training Discs zijn kleine koperen rond gevormde schijfjes die een apart geluid maken, totaal afwijkend van ieder dagelijks voorkomend geluid. In tegenstelling tot andere objecten die geluid maken zoals sleutel, steentjes in een blik of een ketting zijn de Dog Training Discs ontworpen om op te pakken en mee te nemen of om neer te leggen zonder geluid te maken. Dit geeft de vrijheid om de Dog Training Discs precies op het juiste moment te gebruiken om in te grijpen bij ongewenst gedrag van je hond en ze worden inmiddels veel gebruikt door gedragstherapeuten, trainers en hondeneigenaren.

HOE WERKEN DE DOG TRAINING DISCS?

De werking van de Dog Training Discs, als eerste wordt het geluid geïntroduceerd totdat je hond ontwijkend op de Dog Training Discs reageert (dit wordt beschreven in de gebruiksaanwijzing). Deze oefening wordt niet gekoppeld aan het probleem dat moet worden opgelost. Pas wanneer je hond "afgestemd" is op dit specifieke geluid, kan het worden gebruikt om een ommekeer te bereiken in het ongewenste gedrag. Dit stopt je hond in het gedrag dat hij wilde gaan doen en zorgt ervoor dat de aandacht van je hond zich weer op jou richt, geef je hond hiervoor een super lekkere beloning. 

WAAROM WERKEN DE DOG TRAINING DISCS?

Tegenovergesteld van wat wel eens wordt gedacht, werken ze niet door het alarmeren of verrassen van je hond. Tijdens de eerste stappen van het leerproces, negeren de meeste honden de Dog Training Discs en gaan gewoon verder waarmee ze bezig waren. Als het de bedoeling zou zijn om je hond te alarmeren zouden ze meer effect hebben bij de eerste keer. Door het gooien te herhalen, leert je hond snel dat zijn eigen actie een ongewone reactie teweeg brengt en leert zo deze actie te vermijden. Dit is een negatieve bekrachtiging van het gedrag en is totaal verschillend aan straffen waarbij de reactie meestal na hetgeen wat niet mocht komt en uitgevoerd wordt door jou. 

WAAR KUNNEN DE DOG TRAINING DISCS VOOR GEBRUIKT WORDEN?

De Dog Training Discs kunnen gebruikt worden om gedragsproblemen, zoals agressief gedrag, stelen van voedsel, overmatig blaffen, vernieling en overenthousiast begroeten te overwinnen. Om verwarring te voorkomen is het aan te raden dat je je concentreert op het meest urgente probleem voordat je andere problemen gaat aanpakken. 

WENT DE HOND AAN DE DOG TRAINING DISCS?

Het antwoord is NEE, je hond went niet aan de schijfjes. Er van uitgaande dat ze gebruikt worden aan de hand van een stap-voor-stap basis zoals geadviseerd. Het geluid welke de Dog Training Discs veroorzaken is iets wat je hond alleen maar kan controleren door het veranderen van z'n voorgenomen gedrag. Afwijkend van andere gelijksoortige technieken, zijn het geen projectielen die tegen de hond worden aan gegooid of een middel van de eigenaar om zijn agressiviteit af te reageren. Daarom zal, door het gooien van de schijfjes, je hond graag naar jou terugkomen voor leiding. Deze reactie geeft jou controle over je hond. Omdat het geluid altijd dezelfde toon geeft kunnen de schijfjes door iedere volwassen gezinslid worden gebruikt. Eigenaren met meer dan één hond zullen de Dog Training Discs per hond moeten introduceren omdat sommige honden eerder reageren dan andere. Om deze reden wordt het niet aangeraden om aan de Dog Training Discs bij een hondenclub te gebruiken.

Gebruiksaanwijzing van de John Fisher schijfjes Mikki Dog Training Discs

Train je hond met geluid en zonder dwang!
Snel, simpel, effectief en diervriendelijk

Begrijp je hond

Er is inmiddels veel bewijs om de theorie te ondersteunen dat de hond afstamt van de wolf. Ongeacht de verschillen in formaat, vertonen huishonden nog zo'n 85% van de gedragspatronen van hun voorouders als roedeldieren.

De sociale structuur van roedeldieren is gemakkelijk te begrijpen. Hoe hoger op de ladder, hoe meer priveleges. Wanneer wij kijken naar naar onze huishond, die in een gecombineerde (mens/hond) roedel leeft, is het begrijpelijk dat het verwarrend voor de hond is om de regels te begrijpen. Wij, als mensen, proberen de hond onze regels te leren. De hond is echter alleen in staat om op hondenniveau, hondenregels te leren.

Om de sociale structuur van een roedel bijeen te houden, moet deze een leider of Alfa-figuur hebben. Als we kijken naar de rechten en privileges die een Alfa-figuur heeft en vergelijken deze met de manier waarop wij met onze hond leven, dan zie we waar het fout gaat en hoe we kunnen eindigen met wat we noemen een probleem- of ongehoorzame hond. Voor we beginnen het gedragsprobleem aan te pakken of de hond te trainen, moeten we er zeker van zijn dat de positie van de hond in de roedel lager is dan de positie van de mens. Hieronder staan enkele niet-confronterende hulpmiddelen om dit te bereiken.

  1. Voorkom dat je hond vrij in huis rond kan lopen. Sluit de bovenverdieping af door een babyrekje te plaatsen of sluit de deuren een paar dagen totdat de hond z'n lagere rol accepteert.
  2. Zorg ervoor dat je hond privileges zoals aaien, eten, uitgaan, spelen enz., verdient en dit niet van je eist. Door je hond bijvoorbeeld te laten zitten/wachten krijg je weer de controle.
  3. Laat je hond niet op de bank of bed. Geef de hond 1 slaapplaats welke je kan betreden of verplaatsen.
  4. Bereidt het eten van je hond in zijn of haar aanwezigheid. Laat je hond wachten terwijl je zelf eet. Dit vertelt je hond instinctmatig dat je het eerste en het beste eten krijgt en de hond de overschotten.
  5. Speel alleen spelletjes, zoals trekken met een touw of een doek welke je vasthoud, als je kunt winnen. Je eindigt het spelletje altijd zelf en bergt het speeltje zo op dat je hond er zelf niet bij kan.
  6. Je loopt altijs als eerste door de smalle gangen en deuropeningen. Zorg ervoor dat je hond jou volgt en niet omgekeerd.
  7. Wanneer je door het huis loopt of in huis aan het werk bent moet de hond aan de kant gaan. Een lichte lijn aan de halsband zorgt ervoor dat je je hond wat makkelijker opzij kan zetten.

Als deze simpele regels eenmaal door je hond geaccepteerd zijn, zorgen deze ervoor dat de volgende adviezen veel makkelijker in praktijk te brengen zijn. 

Basistraining is essentieel voor je hond, niet alleen voor jou om zo plezier aan je hond te beleven, maar ook om te voorkomen dat je hond mensen lastig valt die niet op honden gesteld zijn. Tijdens het intensieve onderzoek en ontwikkeling van deze methode werd duidelijk dat de schijfjes goed gebruikt kunnen worden om het gedrag van honden in het algemeen te beheersen.

Bij de schijfjes wordt apart een Nederlandse beschrijving toegevoegd. Dit beschrijft duidelijk hoe je de schijfjes moet introduceren bij je hond en hoe je ze kan gebruiken.

Mikki Dog Training Discs van John Fisher kopen of wil je een filmpje bekijken,       Filmpje           Filmpje

Misschien heb je ook interesse in de Pet Corrector. De Pet Corrector is gebaseerd op lucht dat onder druk staat. Het spuitbusje maakt een sissend geluid. Instinctief houdt een hond, kat of een ander dier afstand, denk aan het sissen van een slang of gans. Zij geven hun vijanden of bedreigingen een waarschuwing en willen aangeven tot hier en niet verder, want anders.....