Detectie, een cursus voor honden

De laatste jaren wint detectie terrein binnen de hondensporten.

Het is populair onder veel honden eigenaren. Bij detectie leer je de hond een bepaalde aangeleerde geur te zoeken. Het is afgeleid van de bijvoorbeeld de douane honden op Schiphol die worden ingezet voor narcotica. Tijdens een cursus detectie leer je de hond een zelf gekozen geur aan. Er zijn hierbij veel mogelijkheden, zoals koffie, vanille, steranijs, wiet etc. Als je bij ons komt trainen, gaan wij samen kijken naar welke geur bij jullie past. Uiteindelijk is het ook mogelijk meerdere geuren aan jouw hond aan te leren.

Naast het aanleren van een geur is het belangrijk dat de hond een duidelijk melding heeft wanneer hij de geur gevonden heeft. Wij besteden bij country Dogs veel tijd aan het aanleren van de juiste vermelding.

Zonder een duidelijke melding zal het voor de geleider lastig zijn om in een later stadium zelfstandig zoekingen te doen.

Detectie is geschikt voor alle rassen en leeftijden. Ook honden met een lichamelijke beperking kunnen een cursus volgen. Daarnaast zijn ook honden met gedragsproblemen welkom, zoals uitvallen naar mensen of honden. Informeer naar alle mogelijkheden bij ons.

 

Detectie lessen worden gegeven op binnenlocatie's en is individueel